Blå Chr.P.Hansen ?

Fandtes mon blå husmoder størrelse kaffedåse ?

Det legendariske kaffefirma med videre, Chr.P.Hansen fra Købmagergade i København har været udgiver af flere skønne dåser, hvoraf nogle kan ses afbildet på hjemmesiden.
Chr.P.Hansen har også udgivet en stribe forskellige samlermærke album,en praksis som iøvrigt mange firmaer havde tidligere. Et emne som for Danmarks vedkommende er blevet seriøst behandlet af Helge Kudahl i hans glimrende bog fra 2000: “Richs billeder og andre danske reklamesamlebilleder”.
På forsiden af et af disse samlermærke album er gengivet en tegning af en blå kaffedåse:

P1040898
Her ses afbildning af det omtalte samlermærke album, som jævnfør Kudahl er udgivet i 1926 samt muligvis genudgivet i 1934.

 

Problemet er blot det, at der iblandt samlere kun er kendskab til en tilsvarende kaffedåse i grøn, som iøvrigt kan ses ved at klikke her.
Tilbage rejser sig altså på nuværende tidspunkt spørgsmålene: har tegneren taget sig den frihed at gengive den “normale” grønne kaffedåse som blå, evt. fordi den lægger bedre afstand til den grønne græsplæne ? eller dukker den blå kaffedåse pludselig op en dag en samler er ude at “jage” ?