“Solo”-kaffedåsen

Ved første øjekast ligner de hinanden, de 2 kaffedåser fra Chr.Poulsens “Slagelse Kafferisteri”, etableret 1899. Dog når man gransker dem nærmere vil man finde at den ene bærer betegnelsen: “superfin” og den anden “Solo”. Har man så jagtet gamle danske kaffedåser en rum periode, begynder det at gå op for èn at det kun er “superfin”-dåsen man render ind i. Det er naturligt nok for iblandt omtrent et halvt hundrede ihærdige kaffedåsesamlere er kun 4 med betegnelsen “Solo” indtil videre dukket op, “superfin” dåsen kender vi derimod i hundredevis af.

Her ses den anden side af kaffedåserne fra forsiden.
Her ses den anden side af kaffedåserne fra forsiden.

 

Breaking news!
I dag d.25 september 2014 dukkede  det fjerde eksemplar af SOLO-varianten op. Den havde befundet sig i mindre, men i grunden ganske eksklusiv samling, hos person som egentlig samler på noget ganske andet. Et parallel område kunne man sige. Personen havde over de sidste måske 20 år samlet vel et halvt hundrede kaffedåser i køkkenstørrelser sammen. I blandt disse befandt sig 3 , for panelet helt nye typer samt  en halv snes af typer fra den mere interessante ende af de små kaffedåser.
Panelets studiesamling hører langtfra til de mindste, så vi må konkludere at det var en “store oplevelses dåsedag” af de mere usædvanlige.

P1040895
og her til venstre på foto ses den senest opdukkede Solo
P1040894
og her den anden side