Dill`s

20140826_133458
18 forskellige dåser fra det amerikanske tobaksfirma Dill. Den rektangulære “Main Brace” øverst tv er 13,5 cm på længste led.

 

J.G.Dill
I forbindelse med lidt oprydning i vor ikke helt lille studiesamling tonede pludselig en gruppe dåser fra det amerikanske tobaksfirma J.G.Dill frem. Dem fik vi lyst til at fotografere og lægge frem på vor hjemmeside tilføjet en smule kommentarer.
Panelets ældste besøgte Skandinavisk Tobaks Kompagni for omtrent 25 år siden, og fik ved den lejlighed en – netop i denne sammenhæng – interessant fotokopi med hjem.
Det fremgår af denne, som er en fakturakopi, at Dill`s tobakker har været importeret til Danmark tilbage i 19-tyverne. På fakturaen optræder sågar afbildning af 3 tobaksdåser som vi fra tid til anden er stødt på i Danmark.  2 fra Dill`s samt den buede lommedåse indeholdende pibetobakken benævnt “Derby”, med indrammet hestehoved på dåseforsidens midte.

P1040924
Her er den så , en affotografering af den gamle fakturakopi fra 1926. En anelse mere mystisk er det vel at “Danish Western Trading Company” også er indover, da vi fra andre kilder får oplyst at America Tobacco Company på dette tidspunkt selv havde etableret sig i Danmark ?